Detský domov Slon poďakoval benefičným koncertom svojim sponzorom

26.11.2005 Prešov

Prešov 26. novembra (TASR) - Benefičným koncertom pod názvom Vianoce Sloníčat sa dnes poďakovalo vedenie Detského domova Slon v Šarišských Michaľanoch v okre...
Prešov 26. novembra (TASR) - Benefičným koncertom pod názvom Vianoce Sloníčat sa dnes poďakovalo vedenie Detského domova Slon v Šarišských Michaľanoch v okrese Sabinov svojim priaznivcom a sponzorom za celoročnú podporu.

Tradičný koncert v budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove tento rok okorenili spomienkou na 75. výročie založenia detského domova. Najväčším ťahákom koncertu bol hosťujúci spevák Jožo Ráž. Prišli aj tradiční \"kamaráti\" detského domova Slon - speváčky Helena Vrtichová, Anka Servická a televízny Majster N.
Príležitosť predviesť sa využili aj deti z domova, ktoré pod vedením riaditeľky a hudobnej skladateľky Evy Džodlovej už desaťročie pracujú v speváckom zbore Sloníčatá. Aj dnes predviedli nové prírastky zo svojho repertoáru. To, že sú medzi nimi talenty potvrdil František Balog. Z detskej speváckej hviezdičky sa dostal na košickú Strednú umeleckú školu a z nej potom na Vysokú školu múzických umení v Bratislave, kde študuje prvý rok odbor muzikálové herectvo. Dnes nielen spieval, ale aj moderoval koncert s Anetou Pariškovou, ktorá už bola viackrát hosťom Sloníčat.
Detský domov začal písať svoju históriu v Sabinove v roku 1930 ako okresný detský domov. V súčasnosti je zariadením sociálnych služieb poskytujúcim starostlivosť 44 deťom s nariadenou ústavnou výchovou. V roku 2001 prešiel transformáciou a stal sa detským domovom rodinného typu. Najnovšie asi mesiac funguje v Prešove jeho satelit pre 12 stredoškolákov a vysokoškolákov študujúcich na školách v Prešove a v Košiciach. Strechu nad hlavou našli v časti objektu iného detského domova na Požiarnickej ulici. Rekonštrukčné práce vyšli na 1,5 milióna Sk.
Džodlová zdôraznila, že bez pomoci ľudí s dobrým srdcom by domov Slon nemohol tak dobre fungovať. Preto neupustí od 15-ročnej tradície benefičných koncertov. Jeden zo sponzorov Róbert Bechera, ktorý vyrastal v tomto domove, dnes pre každé dieťa na koncerte pripravil balíček plný sladkostí.
 

Vyberte región

mark